Voorstellen

Als je net zwanger bent is er zoveel dat je wilt leren. Hoe kan je het beste voor jezelf en je baby zorgen als je zwanger bent? Wat kan je verwachten van de bevalling en hoe zorg je eigenlijk goed voor zo’n klein babytje? Als verloskundige kreeg ik veel van zulke vragen, maar had ik niet altijd de tijd om hier uitgebreid antwoord op te geven. Toen mijn twee dochters werden geboren heb ik daarom besloten daar mijn werk van te maken.

Het verloskundige vak bleek namelijk lastig te combineren met de baan van mijn man in de zeevaart waardoor hij veel weg is. En dat in combinatie met de oppas voor onze dochters.

Mijn oudste dochtertje was een huilbaby. Uren hebben we met haar rondgelopen zonder dat we haar stil kregen. Totdat ik over de methode van Dr. Karp las in een tijdschrift. Aangezien het verschillende troost methodes zijn die worden gecombineerd leek dat mij wel logisch. In meer traditionele culturen gaan ze nog steeds op deze manier met baby’s om en daar huilen baby’s veel minder. En tot onze grote opluchting werkte het. Door het inbakeren sliep onze dochter ook  beter. En wij eindelijk ook.

Ook de borstvoeding verliep niet zonder slag of stoot. Gelukkig lukte het met hulp hier en daar om het te laten slagen. Door die ervaring wist ik dat ik andere moeders zoals ik wilde helpen. En ben ik mij verder gaan specialiseren. Ik heb de opleiding tot lactatiekundige gevolgd en het internationaal examen tot lactatiekundige met goed gevolg afgegeld. Daardoor mag ik mij nu lactatiekundige IBCLC noemen. Dat is een voorwaarde voor veel zorgverzekeraars om een consult te vergoeden.

Daarnaast heb ik de cursus van Dr. Harvey Karp gevolgd en mag nu zijn methode gebruiken om ouders te helpen met hun huilbaby.

Af en toe is er ook een stagiaire die meeloopt op de praktijk. U wordt altijd vooraf op de hoogte gesteld en gevraagd of zij bij een consult aanwezig mag zijn. Stagiaires zijn veelal studentes verlos/verpleegkunde die graag meer willen leren over het helpen van vrouwen met borstvoedingsproblemen. Ik draag graag mijn steentje bij aan het verspreiden van die kennis.