Troostreflexles

Als je baby veel blijft huilen

Als je baby veel huilt en het lukt maar niet om hem te troosten geeft dat veel stress.  Doe je iets verkeerd? Waarom is jullie baby zo anders als die van je vriendin? Door al het huilen slapen jullie slecht en de eerste tijd  met je baby lijkt niet op die roze wolk die jij je had voorgesteld.

huilbaby consult Mamma(e) & Babycare

30% van de baby’s huilen veel. We spreken van veel huilen wanneer de baby meer dan 3 uur per dag, meer dan 3 dagen per week en meer dan 3 weken lang huilt. Dan is er sprake van een excessief huilen (huilbaby) . Maar ook als je zelf ervaart dat je baby excessief huilt geldt deze definitie. Dit excessief huilen wordt meestal veroorzaakt doordat de pasgeboren baby nog hele gevoelige reflexen heeft. Zijn zenuwstelsel is eigenlijk nog niet af en heeft nog 3-4 maanden nodig om verder te ontwikkelen. Het huilen stopt dan vaak ook vanzelf als de baby ouder wordt.

Gewoon afwachten tot je baby ouder wordt is echter niet meer nodig. Dr. Karps, kinderarts in de USA heeft een methode ontwikkeld om deze huilbaby’s stil te krijgen. Het is een combinatie van verschillende methoden die van oudsher in verschillende culturen worden toegepast. Wanneer ze samen worden gebruikt wordt de troostreflex geactiveerd. Waardoor de baby stopt met huilen.

Hij noemt dit de 5’sen. Deze bestaan uit:  Dr. Karp , huilbaby consult

  •  inbakeren
  •  op de zij vasthouden
  •  hard Shh-zeggen
  •  wiegen
  •  zuigen (duim of speen)

Tijdens een consult kom ik bij je thuis langs en controleer en weeg de baby. Ik leg uit hoe de troostreflex correct wordt toegepast en laat je zien hoe je veilig kunt inbakeren. Ik leg stap voor stap uit hoe de methode werkt en waarom dit zo is. Daarbij krijg je een DVD en een inbakerdoek zodat je alles nog eens terug kunt zien als je het je niet meer zeker weet. Een consult duurt meestal 1-1,5 uur.

Voordat we een afspraak maken voor een consult raad ik ouders altijd aan om bij de huisarts langs te gaan om uit te sluiten of er een medische oorzaak is voor het huilen van hun baby. Denk daarbij aan reflux of een koemelkeiwit allergie. Maar ook een borstvoedings probleem kan de oorzaak zijn van het huilen. Hierbij kan ik jullie dan direct van advies voorzien gezien mijn achtergrond als lactatiekundige IBCLC.

Deze methode werkt bij alle baby’s om hen te kunnen troosten, je baby hoeft dus niet te voldoen aan de definitie van huilbaby om profijt te hebben van deze methode.

happiest baby educators

Voor de troostreflexles kom ik in principe bij je thuis langs om de methode daar voor te doen. dat scheelt weer een auto ritje met je baby. Ik verzorg deze in de volgende plaatsen: Oostkapelle , Westkapelle , Aagtekerke , Middelburg , Vlissingen , Oost-Souburg , Koudekerke , Domburg , Zoutelande , Serooskerke , Arnemuiden , Goes , Kapelle , Arnemuiden , Heinkenszand , Kloetinge ,  Yerseke , Terneuzen  en de omliggende plaatsen. Kortom, voor huilbabyconsulten  in Zeeland ben je hier aan het goede adres.