Borstvoeding geven
Meestal gaat het op gang komen van de borstvoeding en je baby goed aan de borst krijgen vanzelf. Je kraamverzorgster en verloskundige kan je hierbij helpen. Soms heb je echter wat extra hulp nodig. Zoals wanneer je baby niet goed kan drinken of je een medische voorgeschiedenis hebt waardoor je lijf wat extra ondersteuning kan gebruiken.
Dan kan een consult aan huis door een lactatiekundige IBCLC uitkomst bieden. Als lactatiekundige zijn wij extra geschoold en ervaren in de wat minder voorkomende (borst)-voedingsproblemen.
- moeizaam/niet aan de borst gaan
- pijn tijdens het voeden
- infectie aan tepels
- borstontsteking
- verkorte tongriem
- te licht of te vroeg geboren baby
- te veel of te weinig melk productie
- onvoldoende melktransfer
- flesvoeding
Tijdens een consult aan huis hebben we het over je (medische) voorgeschiedenis, wensen en (borst)- voedingsdoel. Ik kijk met je mee met een voeding. Op basis van wat ik hoor en zie kunnen we verschillende voedingshoudingen uitproberen om te zien of dit de klachten kan verminderen. Daarnaast kijk ik altijd je baby even na om te zien of er anatomische of functionele problemen zijn waardoor het drinken niet goed lukt voor je kleintje. Denk bijvoorbeeld aan een verkorte tongriem.
Ik maak een verslag van het consult en mail dit naar je. Met je toestemming breng ik ook de verloskundige en/of het consultatiebureau op de hoogte van wat we samen hebben afgesproken qua voedingsbeleid.
Geef vooral aan wat je wel en niet wilt. Het is belangrijk dat we een manier van voeden vinden die voor jullie allemaal prettig is.
De kosten van een huisconsult vind je onder het kopje tarieven. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekering om na te gaan of je dit vergoed krijt. Ook kun je het nazoeken op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige