De WHO gedragscode
De WHO (World Health Organization) is het toonaangevend en internationaal orgaan met betrekking tot de wereld gezondheidszorg.
Deze organisatie geeft belangrijke adviezen op het gebied van de gezondheidszorg en heeft onder andere als doel het beschermen en bevorderen van het krijgen van borstvoeding. Hiervoor bestaat de WHO-code, ‘ de Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’.
Dit omdat bekend is dat het krijgen en geven van moedermelk een belangrijk onderdeel is van de gezondheidsbevordering. De WHO raad dan ook aan om de eerste 6 maanden exclusief borstvoeding te geven en daarna tot ten minste 2 jaar aan de borst te voeden naast vast voedsel.
Het promoten van oa. kunstvoeding door bepaalde bedrijven is dus niet gezondheidsbevorderend. De WHO-code stelt onder andere dat reclame voor babyvoeding onder de 6 maanden niet is toegestaan. En dat wanneer vervangingsmiddelen voor moedermelk toch gebruikt worden, deze correct moet worden klaargemaakt.
Het is belangrijk dat ouders zelf een keuzen kunnen maken in de voeding voor hun kind, na goede, objectieve informatie te hebben ontvangen van hun zorgprofessionals.
Ik werk echter niet alleen met merken en producten van bedrijven die zich aan de WHO-code houden. Dit is de reden dat ik voor sommigen merken geen reclame zal maken.
Hier lees je meer over de WHO-code : https://www.who.int/nutrition/publications/infantfeeding/9241541601/en/
Disclaimer
Je kunt bij ons terecht voor algemene informatie. Met specifieke vragen over je gezondheid kun je terecht bij jou eigen behandelend verloskundige, gynaecoloog of kinderarts. Volg altijd dit advies op. Zij zijn bekend met jou of jou baby’s specifieke voorgeschiedenis. Bij het beantwoorden van de vragen gaan wij ervan uit dat het een gezonde vrouw of baby betreft. Is dit niet het geval dan moet je dit zelf melden.
Wij doen ons uiterste best om vragen zo snel en betrouwbaar mogelijk te beantwoorden. Hier kunnen we echter niet voor in staan.
Op de website staan verschillende artikelen. Deze bevatten de mening en of ervaring van de auteur die niet overeen hoeft te komen met die van de hulpverlener en is geen medisch advies. Mamma(e) & Babycare en Loes Huissen persoonlijk aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid die zou kunnen voortvloeien uit de inhoud van deze pagina.
Deze website is niet bedoeld om (zelf) diagnoses te stellen of ter vervanging van een consult met een medicus. Neem bij medische klachten of ongerustheid altijd direct contact op met je behandelend verloskundige of arts.
Privacy
Bij mamma(e) & Babycare weten we hoe belangrijk het is om te weten dat je privacy gewaarborgd wordt. Hoe ik dat doe lees je in onderstaand privacy protocol. Zoals iedere professional in de zorg heb ik een geheimhoudplicht. Dat wil zeggen dat ik geen gegevens aan derden mag verstekken zonder toestemming. Echter wanneer er een vermoeden is van huiselijk geweld ben ik verplicht een melding te maken.
Register van verwerkingsactiviteiten (wet AVG): Register van verwerkings activiteiten Mamma
algemene voorwaarden per maart 2018 : 2017-Algemene-Voorwaarden-NVL
Klachten regeling
Ben je niet tevreden over de zorg die je hebt ontvangen of had je iets graag anders gezien? Laat het mij dan weten. Dit kan je doen door het evaluatieformulier in te vullen of mij een e-mail te sturen. Telefonisch of in een gesprek mag natuurlijk ook. Ik streef naar de best mogelijke zorg, met aandacht voor de wensen en behoeften van de ouder(s) en hun kind. Mocht dit om welke reden niet hebben voldaan aan je verwachtingen dan wil ik daar graag van leren. Hier samen over spreken geeft de meeste kans hier samen uit te kunnen komen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan bestaat er de mogelijkheid je naar de klachtencommisie te wenden waarbij ik ben aangesloten. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je hieronder.